Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  8:14 μμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 13:37

Ανάφλεξη στην αγορά πετρελαίου φέρνει η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – «Πετάει» η τιμής της Βενζίνης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανάφλεξη και στην αγορά πετρελαίου φέρνει η κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Πού κυμαίνονται οι τιμές του πετρελαίου και τι σημαίνει μια πιθανή αύξηση, για την ελληνική αγορά.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σταθεροποιήθηκε στα 90 δολάρια το βαρέλι. Στα ίδια επίπεδα δηλαδή με αυτά της περασμένη Παρασκευής που όμως οι τιμές είχαν ήδη αυξηθεί εν αναμονή της επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ.

Στις 20 Ιανουαρίου 2024 το πετρέλαιο κινούνται στα 75 δολάρια το βαρέλι. Συνεπώς οι τιμές πήραν φωτιά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα

«Από τις 15 Ιανουαρίου είχε αρχίσει να φαίνεται στην ελληνική αγορά ότι κάτι προμηνύεται αρκετά μεγάλο » ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

«Πετάει» η τιμής της Βενζίνης

Οι εξελίξεις αυτές πυροδοτούν ανατροπές και στην τιμή της βενζίνης. Ήδη η μέση πανελλαδική τιμής της βενζίνης έφτασε σήμερα στα 1,97 ευρώ το λίτρο, όταν στις αρχές του Ιανουαρίου ήταν στα 1,82 ευρώ το λίτρο. Σε περιοχές, όπως οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, έχει σπάσει το φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο.

«Το καλό σενάριο είναι να παραμείνουν οι τιμές στα επίπεδα που είναι τώρα, δηλαδή ιδιαίτερα αυξημένα αλλά σίγουρα στα 2 ευρώ το λίτρο. Το χειρότερο σενάριο είναι να δούμε το πετρέλαιο να ξεπερνάει τα 100 δολάρια το βαρέλι και να προσεγγίσει τα 120 δολάρια σε περίπτωση που γενικευτεί η σύρραξη στη Μέση Ανατολή. Εκεί θα δούμε την βενζίνη να είναι πάνω από 2,20 ευρώ το λίτρο και ίσως να πλησιάσει τα 2,40 ευρώ το λίτρο» ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Στο απευκταίο αυτό σενάριο η τιμή της βενζίνης θα επιστρέψει στα επίπεδα του Ιουνίου του 2022, τότε που βρισκόμασταν στην καρδιά της ενεργειακής κρίσης και ήταν σε ισχύ το Feul Pass και η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης.

enikos.gr

Διαβάστηκε 503 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.