Δευτέρα, 29η Απριλίου 2024  6:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 12:23

Το "Φιλοσοφικό Καφενείο Αγρινίου" προσκαλεί στην 4η συνάντηση του 2024 με θέμα συζήτησης: "Το περιπετειώδες ταξίδι της εκπαίδευσης" (Κυρ 28/4/2024 11:00)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Στη 4η συνάντηση του ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ "ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ" για το έτος 2024 θα συζητήσουμε για "Το περιπετειώδες ταξίδι της εκπαίδευσης".
 
Ποιος είναι ο σκοπός ενός εκπαιδευτικού συστήματος;
 
"Η παραδοσιακή αντίληψη, που πηγάζει από την Αναγέννηση, θέτει ως ύψιστους στόχους ζωής το να ερευνάς και να δημιουργείς- να ερευνάς τον πλούτο του παρελθόντος και να εσωτερικεύεις τα σημαντικά για σένα σημεία, να συνεχίζεις διευρύνοντας αυτή την αναζήτηση κατανόησης των πραγμάτων με το δικό σου προσωπικό τρόπο.
 
Από αυτή την οπτική, σκοπός της εκπαίδευσης είναι να βοηθά τους ανθρώπους να προσδιορίσουν πώς θα μαθαίνουν μόνοι τους.
 
Αυτή είναι η μια αντίληψη της εκπαίδευσης.
 
Η άλλη αντίληψη είναι, ουσιαστικά, χειραγώγηση.
 
Ορισμένοι έχουν την εντύπωση ότι οι νεαροί άνθρωποι, από παιδική ηλικία, πρέπει να μπουν σε ένα πλαίσιο όπου θα ακολουθούν οδηγίες, θα αποδέχονται τα υπάρχοντα πλαίσια, δεν θα αμφισβητούν.
 
Στα πανεπιστήμια, στα σχολεία εκπαιδεύεσαι για να περάσεις εξετάσεις ή προετοιμάζεσαι για τη δημιουργική έρευνα, ακολουθώντας ενδιαφέροντα που εσύ επέλεξες ως απόρροια της παρουσίασης του εκπαιδευτικού υλικού είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία με άλλους;
 
Κι αυτό ισχύει για όλες τις βαθμίδες, μέχρι και τα μεταπτυχιακά και τα ερευνητικά.",
 
Νόαμ Τσόμσκι, Αμερικανός φιλόσοφος.

 
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι την Κυριακή, 28 Απριλίου στο καφέ Κιμωλία, στην οδό Μπουκογιάννη 4, στο Αγρίνιο και η είσοδος είναι ελεύθερη με κατανάλωση ροφήματος.
 
Ελάτε όμως λίγο νωρίτερα από τις 11:00.
 
 
 
Διαβάστηκε 1048 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 12:23
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.