Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  4:24 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 19:28

Μεσολόγγι: H Σταρ Ελλάς της «Λίμνης των πόθων» σε graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου και της ομάδας του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Η λίμνη των πόθων» που γυρίστηκε το Μεσολόγγι και προβλήθηκε το διάστημα 1957-1958 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον πολύ γνωστό καλλιτέχνη, Γιώργο Παπαγεωργίου, λιμενικό στο επάγγελμα, που με την ομάδα του άλλαξαν την όψη κτηρίου και δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο έργο τέχνης.

Το ασπρόμαυρο και τόνοι του γκρι αξιοποιήθηκαν με δυνατό τρόπο, φέρνοντας στο προσκήνιο μια κινηματογραφική παραγωγή που αναδείκνυε, όπως ήταν φυσικό τόσο το Μεσολόγγι όσο και τη λιμνοθάλασσα της δεκαετίας του 1960.

Η πανέμορφη Σόνια Ζωίδου, που νωρίτερα είχε αναδειχθεί Σταρ Ελλάς, έπαιξε στην ταινία πλάι στον Γιώργο Φούντα και την Τζένη Καρέζη. Όπως αναφέρει η  «Μηχανή του χρόνου« ενσάρκωσε τη Μιράντα, την κόρη ενός πλούσιου Αθηναίου επιχειρηματία, η οποία συνόδευσε τον πατέρα της στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι που του ανήκαν και προκάλεσε... αναστάτωση!

Σαγήνευσε τον ψαρά (Φούντας) που πρωτοστατούσε στην ίδρυση συνεταιρισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ψαράδων και δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση του με την κοπέλα που αγαπούσε (Καρέζη), όπως περιγράφει σχετικά με το σενάριο η Μηχανή του Χρόνου.

Το graffiti αποτυπώνει μια σκηνή με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό που δικαιολογημένα μαγνήτιζε τα βλέμματα.

Οι φωτογραφίες από ανάρτηση του Νίκου Παπαλέξη στην ομάδα του FB ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΟ ΑΛΩΝΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ:

Η «Λίμνη των πόθων» προβλήθηκε στις αίθουσες τη σεζόν 1957-8 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς βγήκε 2η σε εισπράξεις με 110.194 εισιτήρια, ανάμεσα σε 31 ταινίες. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Ζερβού και το σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ τη μουσική υπέγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

Η ταινία έλαβε θετικά σχόλια για τα γυρίσματα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τα εντυπωσιακά πλάνα. Στη συντηρητική κοινωνία του ’50 προκάλεσαν αίσθηση οι ερωτικές σκηνές της Ζωίδου με τον Φούντα...

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 275 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.