Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  1:56 μμ
 
wm small
Κυριακή, 24 Μαρτίου 2024 19:37

Ποιητικός διαγωνισμός από την βιβλιοθήκη Σπάρτου Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κείμενο και φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Ο ετήσιος διαγωνισμός ποίησης που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη Σπάρτου είναι σε εξέλιξη υποβολών συμμετοχής. Φέτος γίνεται ο 6ος Πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης.

Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για να συμμετάσχουν, μπορούν να το κάνουν ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες των διοργανωτών.

  1. Πρέπει να αποστείλλουν (3) τρία ποιήματα, (ελεύθερο θέμα) , που δεν έχουν εκδοθεί σε ποιητική συλλογή, (σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο).
  2. Οι συμμετοχές αποστέλλονται στο E-mail της Βιβλιοθήκης Σπάρτου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  3. Η αποστολή των συμμετοχών, πρέπει να γίνεται από E-mail που ΔΕΝ φαίνονται τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζόμενου.
  4. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται σε δεύτερο ξεχωριστό αρχείο, στο πρώτο αρχείο θα υπάρχουν τα τρία ποιήματα και το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου.
  5. Η υποβολή συμμετοχών ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου και λήγει στις 5 Απριλίου 2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι όροι του διαγωνισμού πρέπει να τηρούνται με ακρίβεια, για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί συμμετοχών.

Ο διαγωνισμός θα έχει τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση, η κριτική επιτροπή που αποτελείται από την φιλόλογο Νικολέττα Τζουμερκιώτη, και τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης, με επικεφαλής την φιλόλογο Λευκοθέα Κακαρούνα, θα επιλέξει τις (50) πενήντα, καλύτερες συμμετοχές.

Στην δεύτερη φάση η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που αποτελείται  από τους με αλφαβητική σειρά: 1) Βασιλείου – Πέτσα Βέρα Ποιήτρια – Στιχουργός 2. Δάγλας Γιώργος Εκδότης – Ποιητής 3.Παπακωνσταντίνου Ηλίας Ποιητής – Στιχουργός – Συγγραφέας 4.Χριστιά Βαρβάρα Ποιήτρια 5.Χρονιάρη Μαρία Ποιήτρια. θα μελετήσουν τα ποιήματα των πενήντα πρώτων συμμετοχών και θα αποστείλουν στην Βιβλιοθήκη Σπάρτου, ο καθένας ξεχωριστά, την πρώτη δεκάδα της επιλογής του.

Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, η εθελοντική ομάδα, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης Σπάρτου Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας και προεδρεύει του πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης, θα βγάλει τα τελικά αποτελέσματα.

Επικεφαλής της ομάδας του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης, θα είναι η Εικαστικός και Ποιήτρια Μαρία Σταμάτη.

Τα αποτελέσματα, θα δημοσιευτούν στα τέλη Ιουλίου και οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικώς ή ηλεκτρονικώς.

Στους νικητές του διαγωνισμού ποίησης, θα δοθούν (3) βραβεία και (5) τιμητικοί έπαινοι.

Η Βιβλιοθήκη Σπάρτου θα εκδώσει ποιήματα των βραβευμένων, των τιμηθέντων και των διακριθέντων του διαγωνισμού, (50 συμμετοχές), σε συλλεκτική Ανθολογία, προς το τέλος της χρονιάς.

Τα ποιήματα των συμμετοχών δεν επιστρέφονται.

Σημ. Οι φωτογραφίες είναι αρχείου από την απονομή επάθλων του 4ου διαγωνισμού ποίησης στο Σπάρτο Αμφιλοχίας.

Α.Κ.Κ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 549 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.