Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  10:41 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 22:56

«Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου»: Θέλει να εκπροσωπήσει 2.000 επιχειρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου»: Θέλει να εκπροσωπήσει 2.000 επιχειρήσεις όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, στην οποία ο Σ. Κωστίκογλου τονίζει μεταξύ άλλων: «Πολλές εκατοντάδες επιχειρήσεις δεν έχουν φωνή και θα τις εκφράσουμε σε όλο τον Δήμο»

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μετά την παρουσίασή του με συνέντευξη Τύπου, το απόγευμα της Δευτέρας 19/02 από την Προσωρινή Διοίκησή του, ο «Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου» (ΣΕΕΔΑ) πήρε κι επισήμως «σάρκα και οστά» γνωστοποιώντας  τις θέσεις και τους στόχους του. Ήταν γνωστή από καιρό κι αναμενόμενη η σύσταση του νέου αυτού συλλόγου, με την πρώτη κίνηση να γίνεται από τα μέλη του συνδυασμού «Ενωμένο Εμπόριο» που αποχώρησαν από τον υπάρχοντα Εμπορικό Σύλλογο με φιλοδοξία να φέρουν τον ΣΕΕΔΑ κοντά στον εμπορικό κι επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Όχι μόνο του στενού εμπορικού πυρήνα της πόλης του Αγρινίου αλλά όλου του διευρυμένου Δήμου, καθώς υπάρχει η διαπίστωση ότι αρκετοί κλάδοι του εμπορίου της ευρύτερης περιοχής υποεκπροσωπούνται εδώ και δεκαετίες. Βασικός ομιλητής κατά την παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου, η οποία έγινε σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, ήταν ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης Σωκράτης Κωστίκογλου, ο οποίος μιλώντας στην «Σ» για τους στόχους του εγχειρήματος εξήγησε:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι για εμάς είναι σημαντικό να βλέπουμε να μας αγκαλιάζει και η τοπική κοινωνία συνολικά, όχι μόνο οι έμποροι και οι επιχειρήσεις που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε. Για δεκαετίες το τοπικό εμπόριο δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί στο σύνολό του, εκατοντάδες επιχειρήσεις που έχουν μικτή δραστηριότητα, με εμπόριο και υπηρεσίες ή εμπόριο και μεταποίηση, για παράδειγμα, έμεναν εκτός. Θέλουμε όλοι όσοι επιχειρούν και έχουν αντικείμενο και στο εμπόριο να έρθουν κοντά μας. Η δύναμη του Αγρινίου είναι τα εκατοντάδες καταστήματα εκτός της πόλης με τα ανταλλακτικά, τα αυτοκίνητα, τα συστήματα που έρχονται από άλλες πόλεις για να τα βρουν εδώ. Μια τεράστια δύναμη που μένει εκτός θεσμικής εκπροσώπησης χωρίς λόγο. Οι εκτιμήσεις που έχουμε από το Επιμελητήριο είναι ότι στο διευρυμένο Αγρίνιο πάνω από 2.000 τέτοιες επιχειρήσεις και μαγαζιά, ίσως και 2.400 μπορούν να έρθουν κοντά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κωστίκογλου πριν από 30 χρόνια είχαν καταμετρηθεί γύρω στους 49 διαφορετικούς κλάδους ανάλογης δραστηριότητας στην περιοχή. «Γίνεται αντιληπτό ότι, μετά από τόσα χρόνια, πάνω από 50 διαφορετικοί κλάδοι από την περιοχή μπορούν να ενταχθούν και αυτό περιλαμβάνει και τους δήμους που ενώθηκαν με το Αγρίνιο σταδιακά σε μια περιοχή από τον Κουβαρά μέχρι τα Παρακαμπύλια και από τα όρια του Βάλτου μέχρι τις περιοχές Μακρυνείας και Αγγελοκάστρου. Γιατί όλες αυτές οι δικές μας δουλειές, με τις οποίες ζούμε μαζί να μην έχουν θεσμική εκπροσώπηση και οντότητα; Μέσα στο Αγρίνιο μόνο υπάρχουν πάνω από 700 επιχειρήσεις με εμπορική δραστηριότητα, όλοι αυτοί οι συμπολίτες θέλουμε να μας γνωρίσουν και να έχουμε μια κοινή φωνή που θα απαντά στις ανάγκες της σημερινής εποχής», επισημαίνει.

Τα επόμενα βήματα

Σημειώνεται ότι η επίσημη παρουσίαση του ΣΕΕΔΑ θα γίνει την Τετάρτη 21/02 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και ο Σωκράτης Κωστίκογλου επισήμανε ότι ο νέος Σύλλογος επιδιώκει «εκπροσώπηση χωρίς τοξικότητα, εξωστρέφεια και συνεργασίες», ακολουθώντας τις διαδικασίες που προβλέπονται ώστε να ακολουθήσει σύντομα η είσοδος στην κατάλληλη Ομοσπονδία και στην συνέχεια η πανελλαδική εκπροσώπηση την εμπόρων και επιχειρηματιών της περιοχής που θα ενταχθούν στον  ΣΕΕΔΑ.

«Θέλουμε να φέρουμε κοντά μας όλες τις επιχειρήσεις, γιατί το εμπόριο δεν εξαντλεί την δράση του μέσα σε ένα συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους να είναι εν δυνάμει μέλη μας. Τα πρώτα μηνύματα που δεχόμαστε είναι ενθαρρυντικά, καθώς έρχονται κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια νέα μέλη, τα οποία θέλουν εκπροσώπηση χωρίς τοξικότητα. Στόχος μας είναι να παρακολουθούμε από κοντά τις αναδιατάξεις που γίνονται και μας αφορούν, ενώ μέσα από τις συνέργειες θέλουμε να αναδείξουμε ζητήματα και να πιέσουμε. Θέλουμε κοντά μας την κοινωνία. Το μήνυμά μας είναι να στηρίξουμε όλοι μαζί τις επιχειρήσεις, οι οποίες να λειτουργούν και την επόμενή μέρα. Θέλουμε να στηρίξουμε την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Στο σύλλογός μας θέλουμε και θα έχει κοινωνικό πρόσωπο, θέλουμε να στηρίζουμε δομές και συνανθρώπους μας. Το σημαντικότερο για εμάς χαρακτηριστικό είναι η εξωστρέφεια, δεν είμαστε κλειστό κλαμπ, αλλά όσο αυξάνουμε την συμμετοχή στο σύλλογό μας, τη συλλογικότητα, αυξάνουμε και τη φωνή μας. Θέλουμε δηλαδή συνεργασίες και συνέργειες για να αναδείξουμε διάφορα ζητήματα της περιοχής μας και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για οικονομική εξέλιξη της περιοχής μας. Θέλουμε και θα αναδείξουμε τα συντριπτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, ώστε να αναπτυχθούν δραστηριότητες που να φέρουν την οικονομική εξέλιξη», επεσήμανε στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ο κ. Κωστίκογλου.

Το λογότυπο του συλλόγου αποτυπώνει μια κλίμακα, η οποία συμβολίζει την εξωστρέφεια, την προοπτική, την εξέλιξη του συλλόγου. Σύμφωνα με τον κ. Κωστίκογλου αυτή την στιγμή ο σύλλογος αριθμεί 150 μέλη και οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι που, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε υποχρέωση να τους ανοίξουμε το δρόμο και να τους στηρίξουμε». Την Τρίτη 20/2 από το πρωί  οι συμμετέχοντες στο νεοσύστατο σύλλογο ξεκίνησαν πόρτα – πόρτα για να προσεγγίσουν  επιπλέον μέλη από όλο τον Δήμο Αγρινίου ενώ είναι καίρια η θέση που υπάρχει ανάμεσα στα μέλη του νέου εμπορικού συλλόγου αναφορικά με το χρόνιο… απωθημένο της πόλης και του κέντρου του Αγρινίου για το καλοκαιρινό πενθήμερο. “Έχει κλείσει για τον σύλλογο το θέμα του πενθημέρου από το καλοκαίρι του 2022, καθώς είμαστε ξεκάθαροι και δεν θέτουμε τέτοιο θέμα, η κοινωνία ξέρει τη θέση μας και τη στάση μας”, τονίζουν στον ΣΕΕΔΑ.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 368 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 23:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.