Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  7:24 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2023 18:04

Το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο «μοίρασαν» απλόχερα ζωή…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την σημασία της δωρεάς οργάνων είχε ως θέμα η εκπομπή «Κεραία» με την Ρέα Βιτάλη στην ΕΡΤ. Στο πλαίσιο αυτό μίλησε με δυο μητέρες οι οποίες είχαν την δύναμη να δώσουν ζωή σε πολλούς ανθρώπους όταν έχασαν τα δικά τους παιδιά.

Η Βούλα Κολλιοπούλου από το Μεσολόγγι και η Μαρίνα Καλασούντα από το Αγρίνιο μίλησαν για την δική τους εμπειρία, μίλησαν για τα αγόρια τους τον Ντίνο Σιάμο και τον Γιάννη Σπάη και πως έχασαν τη ζωή τους.

Η Βούλα Κολλιοπούλου επανέλαβε την ανάγκη της να κρατήσει το παιδί της ζωντανό μέσω της δωρεάς οργάνων όταν της είπαν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. «Αφού χτυπάει η καρδιά του το παιδί μου ζει. Με διαφορετικό τρόπο αλλά ζει», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Ντίνου, του αγαπημένου Ντίνου που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Η κα Κολλιοπούλου είπε ότι η απόφαση για την δωρεά ήταν δική της και κανένας γιατρός ή άλλος δεν της πρότεινε να δώσει τα όργανα του παιδιού της. «Είπα στον γιατρό: ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα όργανα του γιου μου θέλω να δοθεί. Τώρα έχω 7 παιδιά (τους λήπτες) και ένα μικρό (τον μικρότερο γιό της)», σημείωσε η ίδια.

Οι λήπτες ήρθαν σε επαφή μαζί της μέσω αλληλογραφίας και μάλιστα μίλησε για το πρώτο γράμμα που έλαβε στα χέρια της από τον λήπτη της καρδιάς που την ευχαριστούσε. «Εκτός από τη ζωή του Ντίνου κρατούσα και τις ζωές άλλων επτά ανθρώπων στα χέρια μου. Έτσι το ένιωσα», είπε μεταξύ άλλων. Το σπίτι της οικογένειας Σιάμου είναι γεμάτο από τον Ντίνο αφού οι φωτογραφίες του και τα προσωπικά του αντικείμενα είναι παντού.

Η κα Καλασούντα περιγράφοντας την δική της εμπειρία είπε ότι επίσης πρότεινε η ίδια να δοθούν τα όργανα του 13χρονου Γιάννη της, όταν άκουσε από τον δακρυσμένο Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό. Περιέγραψε την τελευταία φορά που είδε τον γιό της στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου και τον αποχαιρέτισε.

Ο Γιάννης έχασε τη ζωή του μετά από τον σοβαρό τραυματισμό που είχε με το ποδήλατο. Μια βόλτα σε έναν χωματόδρομο λίγο πριν το ιδιαίτερο μάθημα που επρόκειτο να ξεκινήσει σε 10 λεπτά, ήταν αυτή που του στέρησε τη ζωή. «Πιστεύω ότι ήταν θέλημα Θεού», είπε η κα Καλασούντα. Ο Γιάννης ήταν δίδυμος με τον Ανδρέα που τον άφησε πίσω του για να δώσει ζωή σε 6 ανθρώπους. «Αυτή ήταν η αποστολή του. Όλα έχουν κάποιο λόγο που γίνονται» είπε.

aixmi-news.gr

Διαβάστηκε 422 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.