Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:02 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 22:31

Βρούτσης: Παρατείνεται η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε την παράταση της Άδειας Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, η οποία έληγε στις 10 Απριλίου, παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου.

Μέχρι το βράδυ, μάλιστα, η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να εκδοθεί με την συγκεκριμένη απόφαση.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης, οι όροι παραμένουν ίδιοι. Δηλαδή από τις ημέρες της Άδειας Ειδικού Σκοπού τα 2/3 καλύπτονται από τον εργοδότη, και το 1/3 από το κράτος.

Παράλληλα ανέφερε ότι  το αμέσως επόμενο διάστημα τα τρία συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, θα διαμορφώσουν ένα σχέδιο επανατοποθέτηςησς πάνω στον πληθυσμό που θα βρεθεί στην ανεργία, ενώ υπενθύμισε ότι άμεσα βγαίνει η κοινωφελής εργασία, με 36.000 θέσεις εργασίας.

Εκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά και στους εργαζόμενους στον Τουρισμό, τονίζοντας ότι εκείνοι καλύπτονται από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τους μακροχρόνια ανέργους και συγκεκριμένα από την παράταση του επιδόματος ανεργίας κατά δύο μήνες. Διευκρίνισε εξάλλου πως… “Θα τους καλύψουμε και με νέες αποφάσεις”.

Στην συνέντευξή του εξήγησε ότι η κυβέρνηση “κρατά καύσιμα” ώστε όταν βγούμε από την κρίση, να κάνουμε μια δυναμική επανεκκίνηση. Οι αποφάσεις που έχουμε πάρει είναι γενναίες και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Σχετικά με την εκ περιτροπής απασχόληση τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ευέλικτης εργασίας. “Στις επιχειρήσεις που καταρρέουν λέμε να σταματήσουν τις μαζικές απολύσεις και να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία της εκ περιτροπής απασχόλησης. Για πόσο; Για ένα μήνα μόνο, γιατί εάν τελειώσει η κρίση τον Μάιο, σταματάει να υπάρχει αυτό το μέτρο. Σώζουμε θέσεις εργασίας, σώζουμε επιχειρήσεις’’.

Μίλησε ακόμα και για την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. “Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με μεγάλη καθυστέρηση γιατί υπήρξε αμηχανία, διότι βρέθηκε μπροστά σε ένα γεγονός που ολόκληρη η Ευρώπη φιλοξένησε στα πρωτοσέλιδα της. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι…”

newsit.gr

Διαβάστηκε 1958 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 22:39
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία