Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:29 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 20:10

Περιοδικό "ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ" τεύχος Νο 116 - Μαρτίου 2020

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυκλοφόρησε το 116 τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ για τον μήνα Μάρτιο 2020. Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που μπορεί κάποιος να βρεί στις σελίδες του. Στην συνέχεια του άρθρου αναφέρουμε επιγραμματικά μερικά απο αυτά.

EDITORIAL | ...αγαπάτε αλλήλους

Μας δόθηκαν άπειρες ευκαιρίες, όλα τα χρόνια της νεότερης και της παλαιότερης ιστορίας μας ως ανθρώπινο είδος, να αλλάξουμε συνείδηση και τρόπους συμπεριφοράς.Να μάθουμε να ζούμε με συμπόνοια, καλοσύνη , γενναιοδωρία και αλληλεγγύη. Να μάθουμε να σεβόμαστε τους εαυτούς μας ,τους άλλους , το πλανήτη κι όλα του τα όντα που τον κατοικούν .Και να λοιπόν που ήρθε αυτή η κρίσιμη περίοδος για την ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια απειλή που αφορά κάθε άνθρωπο πάνω στο πλανήτη.Και να που το πρόβλημα του άλλου δε είναι μόνο δικό του αλλά είναι ίδιο με το δικό μας.Και να που πρέπει να προσέξεις κι εσύ για να μη στοιχίσει η δική σου ανευθυνότητα κι απροσεξία, τη ζωή του διπλανού σου, του κάθε αγαπημένου σου ανθρώπου.Δες τελικά, πως μέσα σε λίγους μήνες αρχίζουμε να γινόμαστε πιο συνειδητοί ξεκινώντας από τους λίγους ,που θα γίνουμε πολλοί κι οι πολλοί θα γίνουν όλοι.Γιατί αυτό επιβάλλουν οι καιροί να γίνει . Αγαπάτε αλλήλους.

Να είστε καλά
Τάσος Ξύδης
Υπεύθυνος Έκδοσης

ΟΙΚΟθέμα | Διατροφική διαχείριση!

Σχεδόν τα μισά τρόφιμα απορρίπτονται από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση στις αναπτυγμένες χώρες! Στις χώρες χαμηλού εισοδήματος η μεγαλύτερη σπατάλη γίνεται κατά τα στάδια της παραγωγής, ενώ σε χώρες υψηλού εισοδήματος η απόρριψη γίνεται κατά το στάδιο της κατανάλωσης. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε άτομο απορρίπτει 173 κιλά φαγητού το χρόνο, ενώ στην Ελλάδα πετάμε 80 κιλά τροφή, ανά άτομο το χρόνο!

OIKOθέμα | Κορωνοϊος και ενδοοικογενειακή βία

Για τα θετικά που μπορεί να έχει το «μένουμε σπίτι», για να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού, ενημερωνόμαστε συνεχώς από τους αρμόδιους φορείς. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη έχει να κάνει με συμπεριφορές μέσα στο σπίτι. Κάποιοι δεν αντέχουν να είναι στο σπίτι τους αναγκαστικά με την οικογένειά τους και ξεσπούν στα δικά τους πρόσωπα, με διάφορους τρόπους και πολύ συχνά με άσκηση σωματικής βίας.

ΟΙΚΟθέμα | 4 χρόνια σκουπίδια...

Ο Φωτογράφος Antoine Repessé αποφάσισε να “συγκεντρώσει τα σκουπίδια του για 4 χρόνια” για να μας δείξει με ένα ξεχωριστό τρόπο, τις συνέπειες του καθημερινού τρόπου ζωής και της υπερκατανάλωσης. Το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του!

OIKOδράσεις | «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» 2020!

Νιώθεις συνεχώς ότι χάνεις τη σύνδεσή σου με τη φύση; Γίνε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος και βρες τη ξανά. Συνδέσου μαζί μας και πάρε μέρος στην Ώρα της Γης για να σώσουμε τη ζωή του πλανήτη που απειλείται! Είμαστε κομμάτι της φύσης κι όμως, έστω κι άθελά μας απομακρυνόμαστε από αυτήν και την «πληγώνουμε καθημερινά με τον τρόπο ζωής μας».

OIKOδράσεις | Εθελοντής για δοκιμαστικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!!!

Για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός, η ανθρωπότητα χρειάζεται ένα εμβόλιο γρήγορα και εθελοντές πρόθυμους να το δοκιμάσουν. Αρκετά εμβόλια βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά το πρώτο που θα δοκιμαστεί σε ανθρώπους είναι ένα νέου τύπου που αναπτύχθηκε από την Moderna Therapeutics, μια εταιρεία η τεχνολογία της οποίας επέτρεψε την αποκαλούμενη ταχύτερη έναρξη μιας δοκιμής εμβολιασμού.

OIKOθέμα | Οι μουσικοί του δρόμου

Είναι το αυθεντικό, το φρέσκο, το διαφορετικό. Δεν έχουν υποκύψει στις συμβουλές και τις παραινέσεις κάποιας εταιρείας που προωθεί τη δουλειά τους. Οι μουσικοί του δρόμου είναι άνθρωποι με ταλέντο που θέλουν να το μοιραστούν με τον κόσμο. Με τον απλό άνθρωπο που περνάει από δίπλα τους για να πάει στη δουλειά του.

OIKOπροορισμοί | Βόνιτσα μια πύλη στον Αμβρακικό

Η Βόνιτσα είναι μια όμορφη κωμόπολη στα νότια παράλια του Αμβρακικού, πολύ κοντά στην είσοδο του μεγάλου κόλπου. Σήμα κατατεθέν το κάστρο της, που συνταιριάζει κάτι από όλους όσοι ιστορικά πέρασαν από δω.

Αυτά και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα θέματα μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του περιοδικού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να το δείτε ή να το κάνετε Downloading.

Διαβάστηκε 3292 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 22:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.