Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:31 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 18:44

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Σπάνιες ταινίες από το αρχείο της δωρεάν μέσω διαδικτύου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 8 το βράδυ, με την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) του Τζόζεφ Χεπ

Σπάνιες ταινίες από το αρχείο της θα προβάλλει, για πρώτη φορά μέσω διαδικτύου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συμμετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην υποστήριξη του συνθήματος ζωής «Μένουμε Σπίτι».

Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 8 Απριλίου στις 8 το βράδυ, με την παλαιότερη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) του Τζόζεφ Χεπ ενώ θα ακολουθήσει μια σειρά ταινιών του βωβού και του πρώιμου ομιλούντος κινηματογράφου, που η Ταινιοθήκη της Ελλάδος έχει αποκαταστήσει και ψηφιοποιήσει.

Κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης www.tainiothiki.gr και θα είναι διαθέσιμη για τρία 24ωρα στο Διαδίκτυο.

Οι περισσότερες θα προβληθούν με την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσαν επί τούτου γνωστοί μουσικοσυνθέτες στους οποίους η Ταινιοθήκη ανέθεσε να επενδύσουν τις νέες αποκατεστημένες κόπιες.

Η επιλογή των ταινιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «έγινε με ιστορικά/χρονολογικά κριτήρια, ώστε το κοινό, παρακολουθώντας ταινίες από τις απαρχές του ελληνικού σινεμά, να διαπιστώσει την εξέλιξη όχι μόνο του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και του ελληνικού τοπίου (Αθήνα, ύπαιθρος) στο πέρασμα των χρόνων, και ταυτόχρονα να πάρει μια γεύση από το αρχείο της Ταινιοθήκης και την πολύπλευρη δράση της (διάσωση, αποκατάσταση, συντήρηση και προβολή ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου). Το ίδιο διάστημα, μέσω της ιστοσελίδας, το κοινό θα μπορεί να μαθαίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ταινίες αυτές, τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής τους, τους πρωτεργάτες δημιουργούς τους και τη διαδικασία αποκατάστασής τους».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8/4 «Οι περιπέτειες του Βιλλάρ» (Τζόζεφ Χεπ, 1924)

11/4 «Αστέρω» (Δημήτρης Γαζιάδης, 1929)

14/4 «Ο μάγος της Αθήνας» (Αχιλλέας Μαδράς) 1931)

17/4 ο «Αγαπητικός της βοσκοπούλας» (Δημήτρης Τσακίρης, 1932)

20/4 η «Κοινωνική σαπίλα» (Στέλιος Τατασόπουλος, 1932)

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των προβολών εδώ και εδώ

protothema.gr

Διαβάστηκε 2439 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 20:15
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.