Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018 15:29

«Υπέρταση: Η θεωρία στη πράξη»: δράση της 1ης ΤΟΜΥ Αγρινίου στο 1ο ΚΑΠΗ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 24  Σεπτεμβρίου 2018 η 1η ΤΟΜΥ  Αγρινίου στο πλαίσιο υλοποίησης παρεμβάσεων στο γενικό πληθυσμό και της συνεργασίας με το ΚΟΙ.Π.Α. Αγρινίου ολοκλήρωσε δράση στο 1Ο Κ.Α.Π.Η. Αγρινίου με θέμα «Υπέρταση: Η θεωρία στη πράξη».

Η δράση υλοποιήθηκε σε δύο συναντήσεις. Κατά τη πρώτη συνάντηση, που έγινε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ομιλία-εισήγηση  με θέμα «Αρτηριακή πίεση, υπέρταση, σωστή μέτρηση», εκπαίδευση των μελών για την ορθή μέθοδο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και δόθηκαν οδηγίες για τη σωστή καταγραφή των τιμών σε εβδομαδιαία βάση σε έντυπο που διανεμήθηκε. Στη δεύτερη συνάντηση, μια εβδομάδα μετά, τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. προσήλθαν με το  Εβδομαδιαίο Έντυπο Καταγραφής Αρτηριακής Πίεσης, δόθηκαν περεταίρω οδηγίες και έγιναν παραπομπές σε περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο.

Κατά τη δράση  διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Τρέχω για την υγεία μου», το οποίο δημιουργήθηκε από το προσωπικό των ΤΟ.Μ.Υ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε  ταυτόχρονα στην είσοδο της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. – Γαβαλούς, στον πεζόδρομο Χαριλάου Τρικούπη και στην είσοδο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και τροφίμων του Πανεπιστημίου Πάτρας, (Παράρτημα Αγρινίου) στην οδό Γ. Σεφέρη 2.

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1935 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.