Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:18 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 21:57

Ο Προφήτης Ηλίας στον Άγιο Βλάση της Ορεινής Τριχωνίδος (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το νέο εντυπωσιακό βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση με θέμα το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία στην ορεινή Τριχωνίδα.

Με κατάνυξη γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στο ομώνυμο Εκκλησάκι στον Άγιο Βλάση στα 1600 μ υψόμετρο. Για να φτάσει κάποιος στο εκκλησάκι ακολουθεί το δρόμο προς την κατασκήνωση.Έως ένα σημείο η πρόσβαση γίνεται με το αυτοκίνητο.Κατόπιν ακολουθεί μέσα στο ελατόδασος ανάβαση περίπου 40 λεπτών.

Το εκκλησάκι βρίσκεται σε κορυφή του Παναιτωλικού Όρους, στην περιοχή του Αγίου Βλασίου στα Παρακαμπύλια. Χτισμένο στο βράχο από το 1974 με επιφύλαξη, αντικατέστησε ένα απλό εικονοστάσι που υπήρχε εκεί από τα βάθη των αιώνων. Αν ανεβείς τον βράχο πάνω ακριβώς από την εκκλησία ή απέναντι, η θέα σε αποζημιώνει. Μεγάλο μέρος της κοιλάδας του Αχελώου, Βάλτος, Ξηρόμερο, μέρος της Αιτωλικής Πεδιάδας και της Μακρυνείας.

Διαβάστηκε 7940 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 00:47
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis

Στην ίδια κατηγορία