Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:57 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 17:08

Έφερε η Aston Martin την εποχή των ιπτάμενων αυτοκινήτων; (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ιστορική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε στο Farnborough International Airshow το conept ενός τριθέσιου υβριδικού ηλεκτρικού οχήματος, που μπορεί να φέρει μια μέρα την επανάσταση στα ταξίδια.

Το φουτουριστικό Volante Vision Concept θα έχει δυνατότητες κάθετης απογείωσης/προσγείωσης και θα μπορεί να πιάνει ταχύτητες έως και 322 χλμ/ώρα ώστε να μπορεί «να πετάγεται» κανείς από το Λονδίνο στο Παρίσι σε μία ώρα, όπως είπε ο Σάιμον Σπράουλ, αντιπρόεδρος και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της εταιρείας.

Μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Airbus, η Uber και διάφορες start-up όπως η Kitty Hawk που στηρίζει ο συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα ηλεκτροκίνητα ταξί κι η Aston Martin πιστεύει ότι μπορεί να αναδειχθεί μελλοντικά σε πρωτοπόρο των πολυτελών ιπτάμενων οχημάτων. Μόνον που ένα τέτοιο όχημα θα είναι μόνον για πολύ παχιά πορτοφόλια. «Πρόκειται σαφώς για ένα αντικείμενο πολυτελείας – ένα σπορ αμάξι για τους αιθέρες- άρα η τιμή του θα κυμαίνεται σε επταψήφια νούμερα», είπε ο Σπράουλ.

Η εταιρεία του συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Cranfield, την Cranfield Aerospace Solutions και την Rolls-Royce για την ανάπτυξη του concept, που θα είναι εφοδιασμένο με τεχνητή νοημοσύνη και θα διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που θα δίνει την απαραίτητη ισχύ στους έλικες,

«Θυμίζει μαχητικό αεροσκάφος, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει την πολυτέλεια μιας Aston Martin», είπε ο επικεφαλής σχεδιασμού μελλοντικών αεροσκαφών της Rolls Royce, Ντέιβιντ Ντέμπνι.

pronews.gr

 

Διαβάστηκε 3570 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.