Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:42 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 14:15

Μουσική βραδιά με πανσέληνο στις 27/7/2018 στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου με την υψίφωνο Γ. Τριανταφύλλου και την πιανίστρια Χ. Κορκοντζέλου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

<<Από τις γειτονιές του κόσμου στην ελληνική σκηνή>>

Γεωργία Τριανταφύλλου-υψίφωνος

Χριστίνα  Κορκοντζέλου-πιάνο

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Γεωργία  Τριανταφύλλου

Η Γεωργία Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών,  του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος << Μουσική Κουλτούρα κι Επικοινωνία-Μ.Μ.Ε.>> του ίδιου φορέα και Υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Μουσικών Σπουδών με ερευνητικό πεδίο την ακουστική ανάλυση της φωνητικής τεχνικής. Έλαβε το δίπλωμα του Μονωδού με Άριστα παμψηφεί, όντας υπότροφος μελοδράματος, ενώ έχει εμφανιστεί σε παραγωγές σημαντικών φορέων σε Ελλάδα, Κύπρο, Η.Π.Α. πλάι σε ισχυρά ονόματα της μελοδραματικής κι έντεχνης σκηνής (Τζένη Δριβάλα, Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, Ζωή Τηγανούρια, Μαρία Φαραντούρη,Robero Costi, Μαρία Μαρκέτου κ.α.).  Εργάστηκε ως συντάκτης πολιτιστικού τομέα, απέσπασε βραβεία ως υψίφωνος, συγγράφει μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία κι εναλλακτικά μουσικοθεατρικά έργα, ενώ εργάζεται στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης με τελευταίο σταθμό το Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.

Χριστίνα  Κορκοντζέλου

Σπούδασε  πιάνο  με καθηγήτρια τη σολίστα και μουσικοπαιδαγωγό Σοφία Γιακουμίδου παίρνοντας Δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο το 1995  και πτυχίο φυγής. Aπό το 1997 μέχρι το 2002 παρακολουθεί μαθήματα στο κλασικό πιάνο  στο  Strathclyde University  (Glasgow,  UK) ,  στο College of Musical Arts του Βowling Green State University (Ohio, ΗΠΑ) και στο Brown University (Providence, ΗΠΑ). Έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα, έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ  και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ μουσικής. Παράλληλα σπούδασε Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, Bιοστατιστική (M.Sc.) στο Brown University και Διεθνή Οικονομική Πολιτική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια Οικονομικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ως καθηγήτρια πιάνου στο Ωδείο Σύγχρονης Τέχνης Αγρινίου.

 

Διαβάστηκε 2406 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 14:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.