Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:49 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 20:07

Ηρθε στο Αγρίνιο φοιτητής και φεύγει ηθοποιός !!!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μάλλον το Αγρίνιο τείνει να γίνει σημαντική Θεατρούπολη, κάτι που φαίνεται από την πληθώρα θεατρικών ομάδων και παραστάσεων που γίνονται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε τμήμα που εδρεύει στο Αγρίνιο στον ελευθερό του χρόνο συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα με επιτυχία. Ο λόγος για τον Σίμο Πετρόπουλο, ο οποίος είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr

image 09

Σίμο πες μας λίγα πράγματα για σένα;

Ονομάζομαι Σίμος Πετρόπουλος, Γεννήθηκα το 1994 και μεγάλωσα στη Χαλκίδα. Από την παιδική μου ηλικία ήμουν δραστήριος και ανήσυχο πνεύμα. Ήμουν αθλητής του στίβου στο άθλημα της σφυροβολίας Εχώ παρακολουθήσει σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συναισθηματικής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έλαβα μέρος στο 6ο συνέδριο Βιοτεχνολογίας και στο Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στο Αγρίνιο. Σπουδάζω «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» στο πανεπιστήμιο Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Όντας φοιτητής ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό θέατρο της φοιτητικής μας θεατρικής ομάδας ανακαλύπτοντας την μεγάλη μου αγάπη για την υποκριτική τέχνη. Έγραψα το βιβλίο "SOS για αρχάριους εραστές του θεάτρου" και τον θεατρικό μονόλογο "ο κύριος τίποτα" όπου πέρασε στη δεύτερη φάση πανελλήνιου φεστιβάλ νέων συγγραφέων. Είμαι λάτρης της θετικής ενέργειας και της επίτευξης στόχων.

Μιλησέ μας για το θέατρο, έχεις κάποια κατάρτηση ή είσαι αυτοδίδακτος;

Στο θέατρο δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή αν και είναι στα σχέδια μου. Ξεκίνησα από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου σε συνδυασμό με το θεατρικό ερασιτεχνικό τμήμα ενηλίκων Αγρινίου . Στη συνέχεια μου πρωτάθηκε να παίξω στην παιδική εφηβική παράσταση "Δον Κιχώτης" και στη κωμωδία "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" του Μπόστ σε σκηνοθεσία της Κάτιας Ζαρκάδα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με Καλλιτεχνικό διευθυντή τον κύριο Νίκο Καραγέωργο τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία αλλά και την εμπειρία που μου δόθηκε.

diethe kalok 2017 014

Τι είναι η υποκριτική για σένα, τι σημαίνει να συμμετέχεις σε θεατρικές παραστάσεις απαιτεί χρόνο αυτό πως συνδιάζεται αυτό με τις σπουδές;

Η υποκριτική πλέον για μένα είναι σμίξιμο τεσσάρων στοιχείων, νου αντιληπτικότητα ψυχή και ενέργεια αυτά τα τέσσερα στοιχεία όσες γνώσεις και να αποκτήσω σε αυτό το σύμπαν που λέγετε θέατρο θα παλεύω να διατηρώ ζωντανά. Είναι τεράστια εμπειρία να συμμετέχεις σε παραστάσεις μα ακόμα πιο τεράστια εμπειρία για μένα είναι μέχρι να φτάσεις στη παράσταση, δηλαδή οι πρόβες. Μαθαίνεις πράγματα γα τον εαυτό σου, εξελίσσεσαι και είναι σπουδαίο αυτό. Κατά τη γνώμη μου από το θέατρο αντιλαμβάνεσαι την ασημαντότητα σου και πως χρειάζεσαι πολύ δουλειά για την προσωπική σου ανάπτυξη και καλλιέργεια ανεξάρτητα από το κοινωνικό και μορφωτικό σου επίπεδο. Σίγουρα απαιτεί χρόνο και ειδικά όταν γίνεται σε συνδυασμό με τις σπουδές όμως όταν θέλεις κάτι πολύ βάζεις στόχους και προτεραιότητες. Η μέρα μου είναι γεμάτη και είμαι ευγνώμων για αυτό διότι δεν μπορώ διαφορετικά, βαριέμαι εύκολα.

Πως το βλέπεις το θεατρόφιλο κοινό της πόλης είναι μεγάλο; γεμίζουν αίθουσες κόσμο;

Ο κόσμος του Αγρινίου ακολουθεί τις θεατρικές παραστάσεις και είναι μαγικό αυτό. Γεμίζουν τις αίθουσες, γελούν με τις κωμικές ατάκες συγκινούνται με τα πιο δραματικά. έρχονται καλοπροαίρετα στο θέατρο, όταν τους αρέσει αυτό που βλέπουν δεν χρειάζεται να στο πουν το νιώθεις με την ενέργεια που υπάρχει στην αίθουσα του θεάτρου. Νιώθω υπέροχα που κατάφερα να προσφέρω γέλιο και συγκίνηση σε ένα μεγάλο μέρος του θεατρόφιλου κοινού του Αγρινίου και επί της ευκαιρίας θέλω να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου .

Επαρκούν οι αίθουσες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη;

Ο κόσμος του Αγρινίου και όσοι οργανώνουν εκδηλώσεις από όσο έχουμε δει έχουν αστείρευτη ενέργεια και όρεξη τόσο εκείνοι που δημιουργούν όσο και αυτοί που παρακολουθούν. Επομένως όσες αίθουσες και να είχαμε για πολιτιστικές δράσεις είναι σίγουρο πως θα αξιοποιούνταν.

Aσχολείσαι και με τη συγγραφή, διασκευή θεατρικών έργων;

Nαι έκανα μια προσπάθεια να γράψω έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο "ο κύριος τίποτα" όπου και επιλέχθηκε στη δεύτερη φάση σε φεστιβάλ νέων συγγραφέων όπου και θα διαγωνιστεί με άλλα έργα διεκδικώντας την έκδοσή του σε βιβλίο. Δεν πίστευα ποτέ πως θα έγραφα κάτι δικό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας εν όψει θεατρικού καλοκαιριού

Να νιώθουν ευγνωμοσύνη με τη ζωή τους και με όλα όσα τους συμβαίνουν. Να θυμούνται πως όπως δεν μπορείς να γελάσεις με την ίδια ένταση όταν ακούς πολλές φορές το ίδιο ανέκδοτο έτσι δεν μπορείς να λυπάσαι με την ίδια ένταση για ένα πρόβλημα. Να έχουν υγεία να αγαπούν με πάθος τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους. Αν θέλεις να αλλάξεις μια κατάσταση πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σε αντιμετωπίζεις

Ένας νομός με αρχαία θέατρα και ιστορία δικαιούται να γίνει πρεσβευτής πολιτισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο. τι χρειάζεται για την προβολή του;

Προσωπικά πιστεύω πως ολόκληρη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κέντρο πολιτισμού της Ευρώπης. Νομίζω πως στο Αγρίνιο έγιναν άλλωστε προσπάθειες αξιοποίησης αρχαίων θεάτρων από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με θεατρικές παραστάσεις πράγμα πολύ σημαντικό. Το Αγρίνιο είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία, ένας τόπος ξεχνιέται όταν ο κόσμος του ξεχνά την ιστορία του επομένως είναι χρέος όλων να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους.

image 07

Το AgrinioBestOf.gr σου εύχεται καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 10639 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 22:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033