Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:17 μμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Μαϊος 2018 19:51

Εκδήλωση για το Λαογραφικό Μουσείο στο Αγρίνιο και αγωνία για την τύχη του (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας και ο Δήμος Αγρινίου τη 18η Μαϊου με θέμα τη διατήρηση, συντήρηση και προβολή του λαϊκού πολιτισμού.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου και ομιλητές ήταν η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Μαίρη Χρυσικοπούλου καθηγήτρια και συγγραφέας, οι κυρίες Ντία Ζαφείρη και Δέσποινα Αναγνωστοπούλου φιλόλογοι, καθώς και ο ποιητής – συγγραφέας  Ανδρέας Μουντούρης. Κατα τη διάρκεια των ομιλιών και της συζήτησης, έγιναν ιδιαιτερες αναφορές στην ανάγκη διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού στην περιοχή και κυρίως στην εύρεση στέγης και επαναλειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλ/νίας, που όπως είναι γνωστό έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά τραγούδια από τη Χορωδία Αγία Σκέπη υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τασολάμπου συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Εκπρόσωποι φορέων παραβρέθηκαν μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου  Πριόβολος Χρήστος και ο σχολικός σύμβουλος Αιτωλ/νίας MSc Νάκος Κωνασταντίνος.

ekdil-mouseia-2

ekdil-mouseia-3

ekdil-mouseia-4

ekdil-mouseia-5

ekdil-mouseia-6

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 1285 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.