Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:39 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 10:25

Δήμος Ναυπακτίας: Διάθεση Κοινόχρηστων Χώρων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 16/3/2018, ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ναυπάκτου σύσκεψη με θέμα τη διάθεση κοινοχρήστων χώρων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από ιδιοκτήτες καταστημάτων και υποβολή προτάσεων για χρήση αντικειμένων σε τμήματα της πόλης που βρίσκονται εντός του χαρακτηρισμένου αρχαιολογικού Χώρου. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου κ. Σύψα - Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Τμήματος Αδειοδοτήσεων Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Απασχόλησης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας κα. Ολυμπία Βικάτου, ο Πρϊστάμενος της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ιωάννης Σύψας, ο Πρόεδρος του ΔΛΤΝ και Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Αντώνιος Φράγκος, ο Τοπογράφος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδας κ. Λώλος, ο Διευθυντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Νικήτας Πολύδωρος, η Προϊσταμενη του Τμήματος Αδειοδοδτήσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων κα.  Βούλα Κούκουνα, ο Δικηγόρος του Δήμου Ναυπακτίας κ. Μάρκος Πούλος, ο κ.Κοργιαλάς Ιωάννης ως μέλος Επιτροπής Αισθητικής του Δήμου και ο κ. Βασίλειος Μπαρπαγιάννης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων πέριξ του Λιμένα αλλά και στην Πλατεία Λιμένα. Κατά κοινή ομολογία έγινε δεκτό ότι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία λιμένα πρέπει να θεσμοθετηθεί και να μην είναι πλέον άναρχη. Συμφωνήθηκε να συνταχθεί άμεσα ένα τοπογραφικό για την πλατεία λιμένα και να αποφασισθεί στο δημοτικό συμβούλιο το ποσοστό του κοινόχρηστου χώρου της πλατείας, το οποίο πλέον θα χρησιμοποιείται από τα καταστήματα. Συζήτηση έγινε και για το είδος και τύπο των τραπεζοκαθισμάτων και τον ομπρελών. Με την ολοκλήρωση του τοπογραφικού, η σύσκεψη θα επαναληφθεί, αφού κατατεθούν και οι σχετικές προτάσεις από την Υπηρεσία.

 

Διαβάστηκε 851 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.