Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:40 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 17:30

“Λογοτεχνία και Επανάσταση”: Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στο Μουσικό Σχολείο (Παρ 23/3/2018)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 23/03/2018 στις 08.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το θέμα της εκδήλωσης είναι “Λογοτεχνία και Επανάσταση”. Συμμετέχει το μουσικό σύνολο “Εργάνη” (υπεύθυνοι: κα Μικαέλα Παπαχρυσάνθου και κος Δημήτρης Μανωλάτος), ενώ για το θεωρητικό μέρος υπεύθυνες είναι οι κα Ελένη Κουτρουλού και η κα Κυριακή Γεωργιάδου.
 
Ποιητές της ιδέας της ελευθερίας, της πίστης και της πατρίδας, άφησαν πίσω τους μια ποίηση σύμφωνη με τις απαιτήσεις της εποχής τους, υψηλή και πάντα επίκαιρη. Κοινή ήταν και η πρόθεσή τους να διαδώσουν τα δίκαια αιτήματα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων.
Ο Κάλβος δεν βλέπει θνητά πάθη, πειρασμούς και δισταγμούς της ανθρώπινης ύπαρξης. Βλέπει αγωνίσματα ιδεών, υμνεί τον πατριωτισμό, την ηθική ιδέα. Ο Σολωμός καταπιάνεται με τους βαθύτερους προβληματισμούς της σύγχρονης αισθητικής και φιλοσοφικής σκέψης, αναζητά την ουσία της ελευθερίας, υμνεί το μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος.

Ο Σολωμός είναι ο πατριάρχης της ποίησής μας. Ο Κάλβος είναι μια απότομη τομή μέσα στο χρόνο.


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ντελακρουά: Η Ελλάς στα ερείπια του Μεσολογγίου
Λογοτεχνία και Επανάσταση 1821
25η Μαρτίου 2018

rrrr

http://www.agriniopress.gr

Διαβάστηκε 1649 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.